IPL behandling af  karsprængninger

Se prisliste hér 

I hudklinikken anvendes IPL – Intense Pulsed Light, som er en laser til behandling af karsprængninger og rødme i huden - primært i ansigtet. IPL virker ved at udsende lys energi, som omdannes til varme, der passerer ned gennem huden og påvirker de små blodkar i huden, som herved skrumper og går til grunde. Ved gentagende behandlinger med ugers mellemrum bliver effekten varig. Karsprængninger og rødme aftager og huden afbleges.

IPL er velegnet til at behandle de fleste typer karspængninger i ansigt og på bryst, samt rødme i huden i forbindelse med hudsygdomme såsom Rosacea og akne.

 

Før behandlingen

Det er vigtigt, at man ikke er solbrun, når man møder til behandling. Man bør derfor undgå solbadning og solarium i mindst 2 måneder før start af behandling, under hele behandlingsforløbet samt i mindst 2 måneder efter sidste behandling. Solcreme med høj faktor (SPF 50) og UVA filter skal anvendes ved udsættelse for sollys i behandlingsområdet. Huden kan ikke behandles, hvis den er tydeligt solbrændt. Den må heller ikke være farvet af selvbruner eller bruncreme.

Behandling, 

Under behandlingen kan man ved hver lyspuls føle en kortvarig stærk prikkende varme. Der kan efterfølgende være en kortvarig brændende fornemmelse i huden. En behandling af et helt ansigt tager under 30 minutter.

 

Efter 1-4 behandlinger er der meget god effekt på karforandringerne hos 40% (>75% reduktion) og god effekt hos 80% (> 50% reduktion). Effekten varierer fra person til person afhængigt af kar type, lokalisation og årsag. Hos enkelte kan karrene ikke fjernes.

Behandlingen fjerner ikke en evt. tendens til at danne nye karudvidelser. Der kommer således ofte nye karsprængninger med tiden.

 

Bivirkninger

Der ses primært en let rødme og hævelse, der svinder i løbet af timer til få dage. Huden kan i visse tilfælde føles som ved en solskoldning. Hvis man behandler solbrændt hud, mørk hud, hud med mange pigmentskjolder eller hud med mange karudvidelser, kan der komme mere udtalt rødme og evt. stedvis blålig misfarvning. Der kan i sjældne tilfælde forekomme pigmentforandring i de behandlede områder, således at områderne bliver lysere eller mørkere end den omgivende hud. Denne risiko er størst, hvis man i forvejen er mørk i huden, er solbrun eller har pigmentskjolder.

Er du behandling med medicin, der øger lysfølsomheden, bør du efter aftale med behandleren holdes pause med denne medicin under behandlingen.

 

Information og samtykke

Ved første konsultation i klinikken vil du få skriftlig og mundtlig information om IPL behandling af karsprængninger, og du vil få mulighed for at stille spørgsmål. Du har her mulighed for at medbringe en bisidder.

Bestil tid til kosmetisk konsultation eller behandling via online-booking hér 

Du er velkommen til at se åbningstiderne ved at gå ind på vores online-booking