top of page

Fjernelse af mindre karssprængninger og rødme i ansigt og på hals med Intenst Pulserende Lys (IPL)

Hvem

Vederlagsfri behandling for sygesikrings patienter 

En forudsætning for vurdering hos hudlægen for denne behandling er,  at forandringerne er lokaliseret  svt. ansigt og hals og at der foreligger en henvisning fra egen læge.

 

Hvad går behandlingen ud på?

Sollys har langt den største del af skylden for hudens aldring, som blandt andet viser sig ved forekomsten af rødme og karudvidelser. Hudsygdomme som rosacea og behandlinger med bl.a. lys og binyrebarkhormoner kan dog også forårsage rødme og karsprængninger i ansigtet.

 

Hvordan

Behandling med blitzlampelys (IPL) med ICON laser GMax , kan mindske eller fjerne overfladiske blodkar og rødme. Ansigt og hals kan behandles. Det specielt producerede lys trænger ind i huden, hvor det absorberes af det røde hæmoglobin i de tynde, overfladiske kar. Lyset omdannes til varme, der ødelægger blodkarret, hvilket medfører en afblegning af det behandlede område efter 2 –4 uger.

 

Før behandlingen

Det er vigtigt, at man ikke er brun, når man møder til behandling. Derfor skal man undgå solbadning og solarium i mindst 2 måneder før start af behandling, i hele behandlingsforløbet og i mindst 2 måneder efter sidste behandling.

Solcreme med høj faktor (SPF 50) og UVA filter skal anvendes ved udsættelse for sollys i behandlingsområdet. Huden kan ikke behandles, hvis den er tydeligt solbrændt. Den må heller ikke være farvet af selvbruner- dette må ikke anvendes 1 uge før behandling.

Al makeup og brun creme skal være afrenset inden behandling

 

Behandling, effekt, holdbarbed og gentagelse af behandling

Antallet af behandlinger vurderes individuelt.

Behandlingstiden varierer fra 5 min. og opefter, afhængig af behandlings områdets størresle og din hudtype; jo lysere din hud er, jo hurtigere ses et resultat.

En behandling af et helt ansigt tager under 30 minutter

Behandlingen gentages typisk hver 2-6 uge og som oftest 3-6 gange.

 

Behandlingen er ikke smertefri og hver lyspuls føles nærmest som en stærk prikkende varme. Der kan efterfølgende være en brændende fornemmelse. Smerterne kan reduceres ved at tage 1 g paracetamol 1 time før behandling.

Efter 1-4 behandlinger er der meget god effekt på karforandringerne hos 40% (>75% reduktion) og god effekt hos 80% (> 50% reduktion). Effekten varierer fra person til person, afhængigt af karrenes beskaffenhed, lokalisation og årsag.

Hos enkelte kan karrene ikke fjernes.

Behandlingen fjerner ikke en evt. tendens til at danne nye karudvidelser. Ofte kommer der således nye karsprængninger med tiden.

En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.

 

Bivirkninger

Som regel er der forholdsvis få bivirkninger med lettere rødme og hævelse, der svinder i løbet af timer til få dage. Huden kan føles som ved en solskoldning.

Hvis man behandler solbrændt hud, mørk hud, hud med mange pigmentskjolder eller hud med mange karudvidelser, kan der komme mere udtalt rødme og evt. stedvis blålig misfarvning. Der kan komme varierende grader af hævelse. Især i ansigtet kan der komme betydelig hævelse omkring øjnene. Disse gener forsvinder i løbet af få dage til en uge.

I sjældne tilfælde ses en forbrænding med væskende forandringer og sår efter behandlingen. I de sværeste tilfælde kan der som følge heraf opstå blivende arvæv – dette ses dog yderst sjældent.

Der kan forekomme pigmentforstyrrelser i de behandlede områder, således at områderne bliver lysere eller mørkere end den omgivende hud. Denne risiko er størst, hvis man i forvejen er mørk i huden, har fået sol, eller har pigmentskjolder af typen melasma. Forandringerne er vanskelige at behandle men vil oftest normaliseres igen i løbet af måneder til år.

Ved tendens til forkølelsessår i behandlingsområdet tilrådes behandling med Zovircreme (i håndkøb på apoteket) et par dage før og efter behandlingen. Personer der er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden, bør efter aftale med hudlægen holde pause med denne medicin.

 

Information og samtykke

Efter at have læst den skriftlige information ( som fremsendes sammen med indkaldelse til behandling) skal man have mundtlig information om behandlingen og mulighed for at stille spørgsmål. Man har her mulighed for at medbringe en bisidder.

 

Ventetid

Der er i øjeblikket op til 20 ugers ventetid

Telefon:

Fax:

 

Email:

59514900

69551392

 

sekr@hudklinikkenkalundborg.dk

​kl. 08.00 - 16.00
kl. 09.00 - 15.00
kl. 09.00 - 18.00
kl. 10.00 - 15.00
Lukket

mandag:

tirsdag:

onsdag:

torsdag:

fredag:

Telefontid:

Mandag til Torsdag: kl. 09.00-11.00

Fredag: Lukket

bottom of page